Velkommen til min blogg om bedre skole

tirsdag 23. april 2013

Jadda! (Høyre: -Mer lønn til lærerne)

Da har Høyre sagt rett ut at lærerne bør få mer lønn. Dette har jeg lenge ment er et av de viktigste skolepolitiske tiltak.

Høyre vil at lønnsøkningene skal følge "nye karriereveier" og være basert på kriterier det er "full åpenhet" om. Dette er lettere sagt enn gjort, og det blir spennende å se hva de lander på. Jeg er ikke sikker på om det er lurt at tilleggene skal følge ytterligere utdanning, for det er ikke nødvendigvis slik at de flinkeste lærerne ønsker å gå tilbake til skolebenken igjen.

Samtidig er det vanskelig å peke på bedre kriterier. Ansiennitet er det nåværende kriteriet, og det er i hvert fall ikke måten å skille gode lærere fra dårlige på.  Value added-målinger er ikke modne enda, og vil ikke nødvendigvis bli det noensinne.

Dersom Høyre kommer i posisjon til høsten vil to ting vil avgjøre hvor vellykket dette blir:
  1. Vil Høyre klare å implementere dette på en måte som treffer de dyktige personene som det er viktigst å trekke til læreryrket og beholde der?
  2. Vil lønnsøkningen virkelig monne - f.eks. 30% - eller blir det bare skuebrød?

OPPDATERING: Utdanningsforbundet er også entusiastiske. Håper bare de ikke forkludrer mulighetene for dette ved å presse igjennom ressursreformen nå på slutten av regjeringsperioden (det er vel ingenting som tyder på at de vil få til det).

1 kommentar:

  1. flott blogg, liker denne bloggen

    du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
    slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

    SvarSlett